Collection of papers from the 1st Medical Clinic of the Palacký University Olomouc, Czechoslovakia I (SPN, 1962)
Přináší příspěvky o vztahu váhy myokardu ke koronárnímu řečišti, rupturách srdce jako komplikaci akutního srdečního infarktu, vztahu elektrokardiografických známek hypertrofie pravé komory u mitrálních stenóz k velikosti hemodynamických změn v malém oběhu, užití náprstníku při čerstvém infarktu myokardu, změnách některých koagulačních faktorů plasmy krevní u chorob jater a žlučových cest, syndromu ztrát plazmatických bílkovin do zažívacího ústrojí a o problematice kryoglobulinemie.
Acta Universitatis Palackianae Olomucensis, facultatis medicae ; r. 1962, sv. 29
Keywords: lékařství; Cardiology; kardiologie; Medicine