Jak déle žít a lépe se cítit - Pauling, Linus; Hakr, Tomáš (Argo, 2015)
Kniha radí, jak prožít zdravý a dlouhý život. Zabývá se hlavně výživou, v prvé řadě pak vitaminy, z nichž nejdůležitější je vitamin C. Rozebírá působení vitaminů v lidském těle a jejich účinky proti různým nemocem, od nachlazení přes psychické poruchy až třeba po rakovinu či onemocnění srdce. Kniha se hned po svém vydání stala v USA bestselerem. Jedná se dosud o základní práci v oboru, který autor nazývá "ortomolekulární medicína", což je léčba a prevence nemocí pomocí užívání optimálních dávek vitaminů a dalších látek, které jsou normálně přítomné v lidském těle. Autor knihy, Linus Pauling, je držitelem dvou Nobelových cen.
Keywords: Ascorbic Acid; podpora zdraví; Health Promotion; primární prevence; Life Style; Aging; životní styl; Primary Prevention; fyziologie výživy; preventivní medicína; Nutritional Physiological Phenomena; zdravé chování; stárnutí; zdravotní výchova; kyselina askorbová; duševní zdraví; Mental Health; ortomolekulární medicína; Health Behavior