Beiträge zur experimentellen Dermatologie : Arbeiten aus dem Lehrstuhl der Dermatologie (Dermatologische Klinik und Forschungslaboratorium für Hauptphysiologie) der medizinischen Fakultät der Palacký-Universität in Olomouc - Lejhanec, Gustav (SPN, 1962)
Sborník otiskuje sdělení o pracích provedených za posledních pět let. Jejich značná část již vyšla česky. Zájem ciziny však přiměl redakci, aby je přeložila do němčiny. Pojednávají o vývoji dermatologické kliniky lékařské fakulty PU, o významu sekrece tukové vrstvy na fyzikální stav kožního povrchu, zkušenostech s iontoforetickým histaminovým kožním testem, užití antimalarik v dermatologii a otázce jejich mikroskopické fluorescentní zkoušky, experimentálním zjištění působení světla a mechanického dráždění na výskyt kožních změn u Porphyria cutanea tarda, o měření vylučování vody lidské kůže pomocí psychometrické metody apod.
Acta Universitatis Palackianae Olomucensis, facultatis medicae ; R. 1962. Sv. 30
Keywords: dermatovenerologie; kožní nemoci; Skin Diseases; dermatologie; Dermatology