Život s inzulinem a znamení zvěrokruhu - Vávrová, Helena (Mladá fronta, 2015)
Informační brožura pro pacienty a jejich blízké o diabetu 1. typu. Příčiny onemocnění cukrovkou, působení inzulinu a inzulinové režimy, úprava glykemie, stravování, sportovní aktivity. Kapitoly jsou nazvány podle znamení zvěrokruhu.
Lékař a pacient
Keywords: pohybová aktivita; astrologie; diabetes mellitus 1. typu; Blood Glucose Self-Monitoring; Hypoglycemia; inzulin; Insulin; selfmonitoring glykemie; Hyperglycemia; Astrology; hypoglykemie; hyperglykemie; diabetologie; diabetická dieta; Diabetes Mellitus, Type 1; Diet, Diabetic; Glycated Hemoglobin; glykovaný hemoglobin; Motor Activity