Základní kurz latiny - Mikulová, Jana (Masarykova univerzita, 2013)
Učebnice Základní kurz latiny I je určena začátečníkům, kteří mají zájem o studium latiny. Je rozdělena do 24 lekcí. Každá lekce obsahuje výklady gramatiky, slovní zásobu, cvičení a od 7. lekce dále i krátký upravený text. Součástí gramatických výkladů jsou praktické postupy a návody pro překlad. Obsahuje množství cvičení, která jsou zaměřena nejen na zvládnutí základních tvarů, ale i na pochopení souvislostí a gramatického systému latiny. K jednotlivým lekcím je k dispozici rovněž e-learningová cvičebnice, přístupná on-line, která umožňuje samostatné procvičování vybraných jevů s klíčem.
Keywords: Linguistics; lingvistika; lingvistika, lékařská terminologie; latina