Lékařská etika - Šimek, Jiří (Grada Publishing, 2015)
První komplexní monografie o lékařské etice u nás! První část popisuje lékařskou etiku v současné filozofii, druhá uvádí její obecné pojetí a třetí aplikuje obecné teze na konkrétních tématech.
Keywords: biomedicínský výzkum; Informed Consent; etika, bioetika, lékařská etika; Euthanasia; Reproductive Techniques, Assisted; Decision Making; lékařská etika; Transplantation; Patient Rights; Ethics; filosofie lékařská; asistovaná reprodukce; etika; Bioethical Issues; transplantace; rozhodování; práva pacientů; Philosophy, Medical; lidská práva; Human Rights; eutanazie; informovaný souhlas pacienta; Ethics, Medical; Biomedical Research; bioetická témata