Mezinárodní standardy prevence užívání drog - Bareš, Jiří (Národní monitorovací středisko pro drogy a drogovou závislost, 2014)
Tyto globálně pojaté mezinárodní standardy poskytují přehled aktuálně dostupných vědecky podložených poznatků a popisují intervence a politiky, u nichž byly prokázány pozitivní preventivní výsledky, včetně jejich charakteristik. Celosvětově uplatnitelné mezinárodní standardy současně označují hlavní prvky a rysy efektivních národních systémů protidrogové prevence.
Monografie ; no. 26
Keywords: primární prevence; Adolescent; Infant; mezinárodní spolupráce; Child; sociologie; dítě; Adult; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; dospělí; International Cooperation; referenční standardy; mladiství; Primary Prevention; adiktologie; Pregnant People; kojenec; těhotné ženy; Reference Standards; Substance-Related Disorders