Včely a zdraví - Iojriš, Naum Petrovič (Státní zemědělské nakladatelství, 1974)
Populární knížka sovětského lékaře-včelaře upozorňuje na široké možnosti využívání včel a jejich produktů pro zdraví a prodloužení lidského života. Seznamuje s druhy medu a jeho léčebně profylaktickými účinky při léčení různých chorob. Rozebírá možnosti léčení včelím jedem a dalšími včelími produkty, dotýká se problému dlouhověkosti a některých hygienických způsobů jeho řešení.
Živočišná výroba
Keywords: Propolis; med; Apitherapy; Beekeeping; zemědělství a potravinářství; Bees; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; propolis; apiterapie; včely; přírodní vědy; Honey; včelařství