Sebeobsluha u dětí s poruchou autistického spektra - Straussová, Romana; Roštárová, Iva (Asociace pomáhající lidem s autismem - APLA Praha, střední Čechy, 2012)
Tato publikace zprostředkovává snazší učení dítěte s PAS v oblasti základních sebeobslužných dovedností zejm. dětí předškolního a mladšího školního věku. Jde o praktickou pomůcku, která se opírá o potřeby a způsoby vnímání dítěte s PAS. Kniha vychází ze speciálně pedagogických principů TEACH programu, u nás známého jako strukturované učení. Je sestavena na základě praktických zkušeností obou autorek při výchově předškolních dětí s PAS na půdě speciální mateřské školy i poradenské praxe v rodinách těchto dětí v rámci sociální služby rané péče APLA. Kniha má dvě části. Textovou přílohu a obrazovou přílohu pro praktické využití.
Keywords: činnosti denního života; komunikace; sociologie; autistická porucha; dítě; pediatrie; Communication; Child; Autistic Disorder; Activities of Daily Living