Skenování, úprava obrázků a tisk : velká kniha - Knotek, Pavel (Unis, 2000)
V této knize, která vznikla jako domácí projekt několika brněnských autorů se dovíte vše o skenování, rozlišení, rastrování, vzorkování, správě barev a dalších problémech, na které můžete při skenování narazit. Vše je provázeno mnoha obrázky s podrobným vysvětlením. Nové doplňky se týkají přípravy pro tisk a pro publikování na webu. Jak je u našich Velkých knih zvykem, je i tato určena širokému okruhu zájemců o skenování od úplných začátečníků po zkušené skeneristy.
Keywords: knihovnictví, informační věda a muzeologie; Computer Graphics; počítačové metodologie; Computing Methodologies; počítačová grafika; počítačové zpracování obrazu; Image Processing, Computer-Assisted