Průvodce názvoslovím organických sloučenin podle IUPAC : doporučení 1993 - Panico, Robert; Powell, Warren H; Richer, Jean-Claude; Kahovec, Jaroslav; Liška, František; Paleta, Oldřich (Academia, 2000)
Rostoucí počet organických sloučenin a mnoho jejich nových struktur vyvolává potřebu zjednodušovat a zobecňovat názvoslovná pravidla. Vzniklo názvosloví Mezinárodní unie pro čistou a užitou chemii, které nepreferuje jeden princip a připouští několik názvů pro stejnou strukturu. Výhodou tohoto názvosloví založeného na více principech je pružnost, avšak současně znesnadňuje orientaci.
Keywords: chemie, klinická chemie; Chemistry, Organic; Terminology as Topic; organická chemie; terminologie jako téma