Soubor prací chirurgické kliniky lékařské fakulty university Palackého v Olomouci. III - Rapant, Vladislav (Státní pedagogické nakladatelství, 1963)
Články hlavního oddílu se zabývají prognostickým významem adenogramů bifurkačních uzlin u onemocnění rakovinou průdušek, významem bronchografie v diagnostice chronické bronchitidy, karcinoidem a karcinoidním syndromem, apoplexii břišní, prognózou a taktikou léčby při poranění mozku s přidruženými jinými traumaty apod. Zvláštní oddíl tvoří vybrané stati z chirurgie jícnu. Oddíl Různé zahrnuje příspěvky s rozmanitou tematikou.
Acta Universitatis Palackianae Olomucensis, facultatis medicae ; 32
Keywords: General Surgery; chirurgie