Gesammelte Beiträge des Laboratoriums für das Studium der höheren Nerventätigkeit und der neurologischen Klinik der medizinischen Fakultät der Palacký Universität in Olomouc - Mikula, František; Vyhnánková, Marie (Státní pedagogické nakladatelství, 1964)
Příspěvky osvětlují gyrus sigmoidcus posterior kočky, změny pulsové frekvence při tachistoskopickém vyšetřování, pokusnou aplikaci Psilocybinu u organických mozkových lézí, použití thioridazinu (Mellerilu) při léčbě bolesti, účinek guajacolglyceryl éteru na extrapyramidový rigor, pojetí a klinický obraz motorické apraxie, Liepmannovo pojetí motorické apraxie, doprovodnou klinickou neurologickou symptomatologii nemocných s apraxií, motorickou afázi a apraxii, metodu pokusného vyšetřování afázie, objektivní metodu kvantitativního vyšetřování kinestéziolexie, kritické zhodnocení aktivačního účinku Megimidu u epilepsií, rychlost růstu a délku anamnézy u nitrolebních nádorů, spongioblastom temporálního laloku se symptomatologií nádoru hypofýzy, diagnostické problémy a význam likvorového nálezu u akustického neurinomu, patogenezi subakutní sklerolizující leukoencefalitidy či subakutní panencefalitidy, hypersenzitivitu oddáleného typu v patogenezi subakutních panencefalitid apod.
Acta Universitatis Palackianae Olomucensis facultatis medicae ; 34/1964
Keywords: vyšší nervová činnost; Higher Nervous Activity; neurologie; neurovědy