Collection of papers from the 3rd Department of Internal Medicine of the Medical Faculty of the Palacký University Olomouc Czechoslovakia - Vykydal, Miroslav; Pelikán, Vladimír (Státní pedagogické nakladatelství, 1966)
Stati se zabývají sledováním arginázové aktivity u nemocných s jaterní cirhosou, isoenzymy arginázy, zařízením pro krájení gelu po elektroforetickém dělení látek, postižením jater u schistosomaisis mansoni, některýmiproblémyvyšetřování žaludeční sekrece bez sondy, antimalariky v revmatologii, vlivem chlorochinu na elektroencefalogram, chlorochinem v léčbě bronchiálního astmatu, fluorescenčně mikroskopickým průkazem distribuce chlorochinuvorganismu, vlivem chlorochinu na srdce - experimentální studií na králících, punkční biopsií kloubní a jejími diagnostickými možnostmi, metabolismem plasmatického albuminu u nemoci ledvin, postižením ledvin u cukrovky,klinickýmvýznamem snížené aktivíty plasmatické cholinesterázy, možnostmi užití koloidního Au 198 u některých kloubních afekcí, vazebnou kapacitou séra pro železo a některými podmínkami přesnosti jejího stanovení, optimálnímnastavenímscintilačního detektoru při detekci extrémně nízkých aktivit v radioizotopové diagnostice, vlivem krátkodobého hladovění
Acta Universitatis Palackianae Olomucensis Facultatis medicae ; tom. 42/1966
Keywords: Internal Medicine; vnitřní lékařství