Cytokiny v klinické medicíně - Stříž, Ilja; Holáň, Vladimír; Tlaskalová, Helena (Maxdorf, 2015)
Cytokiny - látky zajišťující mezibuněčnou komunikaci v oblasti imunitního systému - získaly v posledních dvaceti letech klíčové postavení v řadě oblastí klinické medicíny. Patří sem jak problematika autoimunitních onemocnění (s těžištěm v revmatologii, gastroenterologii, nefrologii, pneumologii či dermatologii), tak onkologie či transplantační medicína. Kniha je koncipována pro lékaře v klinické praxi i pracovníky klinických imunologických laboratoří a určitě osloví i pracovníky z oblasti výkumu.
Jessenius
Keywords: biochemie; adaptivní imunita; mezibuněčné signální peptidy a proteiny; přirozená imunita; Cytokines; Biological Therapy; Intercellular Signaling Peptides and Proteins; Autoimmune Diseases; Immune System Diseases; cytokiny; Adaptive Immunity; Allergy and Immunology; klinické lékařství; autoimunitní nemoci; nemoci imunitního systému; Immunity, Innate; Clinical Medicine; experimentální medicína; biologická terapie; alergologie a imunologie