Základní informace o způsobu přenosu infekčních onemocnění pro zdravotnické záchranné služby a hasičské záchranné sbory - Pazdiora, Petr; Machala, Ladislav; Jágrová, Zdeňka; Tomšej, Jakub; Štefančík, Miloš; Blanck, Max; Skála, Daniel; Prokešová, Lucie; Pavlát, Jiří (Centrum pro komunitní práci pro Českou společnost AIDS pomoc, z.s, 2014)
Tento dokument poskytuje obecné informace o virových nákazách, přenášených krví, které jsou specifické pro poskytovatele zdravotnických a záchranných služeb, hasiče a poskytovatele první pomoci.
Keywords: hepatitida C; Hepatitis B; Hepatitis C; kontrola infekčních nemocí; primární prevence; urgentní zdravotnické služby; HIV Infections; Primary Prevention; Communicable Disease Control; hepatitida B; infekční lékařství; Emergency Medical Services; urgentní lékařství; Contact Tracing; HIV infekce; přenos infekce z pacienta na zdravotnického pracovníka; bezpečnostní opatření; Security Measures; hasiči; Infectious Disease Transmission, Patient-to-Professional; trasování kontaktů; Firefighters