Základní informace o způsobu přenosu infekčních onemocnění pro příslušníky policie - Pazdiora, Petr; Machala, Ladislav; Jágrová, Zdeňka; Tomšej, Jakub; Štefančík, Miloš; Blanck, Max; Skála, Daniel; Prokešová, Lucie; Pavlát, Jiří (Centrum pro komunitní práci pro Českou společnost AIDS pomoc, z.s, 2014)
Tento dokument poskytuje všeobecné informace o virech přenášených krví a konkrétní relevantní informace pro policii. Je koncipován pro celostátní využití. Zaměřuje se na krví přenášené virové infekce, principy jejich přenosu, prevenci a strategii.
Keywords: Primary Prevention; hepatitida B; kontrola infekčních nemocí; hepatitida C; Public Health Practice; infekční lékařství; policie; veřejné zdravotnictví - praxe; Hepatitis C; primární prevence; přenos infekční nemoci; Communicable Disease Control; bezpečnostní opatření; sociologie; Disease Transmission, Infectious; Police; HIV Infections; HIV infekce; Security Measures; Hepatitis B