Jak přestat kouřit - Budinský, Václav; Vyzula, Rostislav (VR Atelier, 2015)
Publikace PhDr. Václava Budinského vznikala více než dvacet let, během nichž autor shromažďoval příběhy kuřáků, jimž se podařilo překonat svou závislost a osvobodit se od ní. Formuloval deset základních a několik pomocných metod, které mohou pomoci opravdu každému. Kniha je určena jak kuřákům, kteří hodlají se svým nákladným a nebezpečným zlozvykem přestat, tak jejich blízkým, jimž na nich záleží a hodlají jim být v jejich předsevzetí nápomocni. Předmluvu napsal prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc., předseda Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky.
Keywords: Smoking Cessation; adiktologie; Health Education; prostředky pro ukončení závislosti na tabáku; zdravotní výchova; Tobacco Use Cessation Devices; ukončení užívání tabáku; odvykání kouření; Tobacco Use Cessation