Bezlepková dieta : 148 receptů - Vernerová, Monika; Kohout, Pavel; Poláček, Jiří (Vyšehrad, 2015)
Po vysvětlení podstaty choroby následuje přehled zakázaných potravin, tj. potravin s lepkem, a přehled dovolených čili bezlepkových potravin. Jádro knihy tvoří 148 receptů - od pečení bezlepkového pečiva, přes polévky a omáčky, po úpravu masa a bezmasá jídla i saláty. U každého receptu je uveden obsah tuků, cukrů, bílkovin a kalorická hodnota na 100 g pokrmu. Barevné fotografie jídel v přílohách.
Keywords: bezlepková dieta; celiakie; vaření; Menu Planning; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; jídelníček; Celiac Disease; Cooking; Diet, Gluten-Free; zájmy a záliby