Jídlem proti rakovině - Phipps, Catherine; Shaw, Clare; Smith, Georgia Glynn; Hartlová, Helena (Mladá fronta, 2015)
Průměrně jednomu člověku ze tří je v dnešní době diagnostikována rakovina. Tato nevítaná novina pak ovlivní život nemocného a způsobí mu množství duševních, emočních i tělesných obtíží. Mezi ně se řadí změny tělesné váhy či fungování zažívacího systému, pokles chuti k jídlu a schopnosti ji vnímat, těžkosti s polykáním. Je známo, že pozitivní, zdravá strava výrazně napomáhá k udržení tělesné i duševní síly. Tato kuchařka chce usnadnit vaření všem, kteří se s touto nemocí v jakékoli formě potýkají, pomoci jim mít z jídla potěšení a současně je podpořit a nabídnout užitečné rady.
Keywords: nutriční nároky; Menu Planning; Antioxidants; Nutritional Physiological Phenomena; nutriční terapie; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; antioxidancia; Neoplasms; jídelníček; nádory; Nutritional Requirements; Cooking; Nutrition Therapy; fyziologie výživy; vaření; zájmy a záliby