Diferenciální diagnostika v neurologii - Herle, Petr (Raabe, 2015)
První díl z ediční řady Diferenciální diagnostika je publikací určenou lékařům všech odborností. Tento díl je zaměřen více na neurologické příznaky, ačkoli některé příznaky mohou být projevem i jiných onemocnění než neurologických, proto přesahuje i do jiných odborností (např. revmatologie, interna, chirurgie). Na vytvoření díla se podílelo devět lékařů a je zde uvedeno devět příznaků: primární a sekundární bolesti hlavy, poruchy spánku, bezvědomí, poruchy paměti, třes, bolest a slabost v končetině a poruchy chůze.
Diferenciální diagnostika ; 1
Keywords: neurologické manifestace; neurologické vyšetření; diagnostické techniky neurologické; Diagnosis, Differential; Neurologic Examination; diagnostika; Diagnostic Techniques, Neurological; neurologie; diferenciální diagnóza; Neurologic Manifestations