Význam přímého měření oxygenace mozkové tkáně pro cílenou terapii a zlepšení výsledků léčby pacientů s těžkým kraniocerebrálním poraněním - Gál, Roman (2015)
Pacienti s těžkým kraniocerebrálním poraněním jsou po zvládnutí primárního poranění ohroženi především rozvojem sekundárního postižení s ischemickým poškozením mozku. Pro možnost aplikace neuroprotektivních léčebných metod je časná detekce mozkové ischemie tkáňovou oxymetrií zcela zásadní. Tkáňová oxymetrie jako součást multimodálního monitoringu umožní časnou cílenou terapii pacientů s těžkým kraniocerebrálním poraněním a zlepší výsledky léčby.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Mortality; hyperbarická oxygenace; kvalita života; mozková hypoxie; mortalita; neurologie; ischemie mozku; Intracranial Pressure; intrakraniální tlak; Neurophysiological Monitoring; Brain Ischemia; Patient Outcome Assessment; cerebrovaskulární poranění; traumatologie; hodnocení výsledků pacienta; Hyperbaric Oxygenation; Cerebrovascular Trauma; Quality of Life; neurofyziologický monitoring; Hypoxia, Brain