Zbytečně zatěžující transpozice - neodůvodněný gold-plating směrnic EU v České republice - Král, Richard; Scheu, Harald Christian; Kulda, Miloš; Mádr, Petr; Matysová, Monika; Navrátil, Petr; Vondráčková, Aneta (Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta, 2014)
Hlavním cílem studie je analyzovat ve srovnávacím kontextu fenomén neodůvodněného gold-platingu směrnic Evropské unie. Publikace vyúsťuje v závěry a doporučení zejména metodicko-právního charakteru, které by mohly přispět k efektivnějšímu zamezování výskytu zbytečně zatěžující transpozice směrnic v ČR. Má ambici být přínosná nejen akademicko-teoreticky, ale i legislativně prakticky.
Keywords: Evropa; Česká republika; Europe; právní vědy; Czech Republic; European Union; Evropská unie; právo, zákonodárství; Jurisprudence