Význam micro (mi)RNA v etiopatogenezi myozitidy a využití expresního profilování miRNA ke sledování aktivity onemocnění - Vencovský, Jiří; Novota, Peter; Šenolt, Ladislav; Hušáková, Markéta; Klein, Martin; Mišunová, Martina; Svitálková, Táňa (2015)
Identifikace disproporcionálně exprimovaných miRNA v periferních krevních buňkách a ve svalových buňkách u pacientů s polymyozitidou a dermatomyozitidou za účelem zjištění jejich podílu na patogenezi onemocnění. Využití kvantitativního stanovení abnormálně produkovaných miRNA k hodnocení onemocnění, jeho aktivity a prognózy.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Microarray Analysis; myozitida; genetická predispozice k nemoci; MicroRNAs; interpretace statistických dat; Early Diagnosis; revmatologie; mikro RNA; Genetic Predisposition to Disease; časná diagnóza; Real-Time Polymerase Chain Reaction; Molecular Diagnostic Techniques; kvantitativní polymerázová řetězová reakce; biologie; Data Interpretation, Statistical; Myositis; diagnostické techniky molekulární; regulace genové exprese; Gene Expression Regulation; mikročipová analýza