Úloha kovů jako rizikového faktoru civilizačních onemocnění - návazná studie - Procházková, Jarmila (2015)
Zhodnocení zdravotního stavu pacientů, vyšetřených a ošetřených v souvislosti s prokázanou intolerancí kovů, s odstupem 5 až 10 let po terapeutické intervenci a ověření dopadů setrvání nežádoucích kovů v ústech na zdraví pacientů s intolerancí kovů s použitím anamnestického, klinických (stomatologického a kardiologického) a laboratorních (test MELISA? a test na onkologické markery) vyšetření.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: zubní lékařství; zubní slitiny; Absorption, Physiological; následné studie; Follow-Up Studies; nádory; Dental Alloys; rizikové faktory; oftalmologie; fyziologická absorpce; rtuť; alergie; Alloys; Heart Diseases; Mercury; Neoplasms; Risk Factors; kovy; nemoci srdce; otorinolaryngologie; slitiny; Metals; Hypersensitivity