Výchova ke zdraví - Machová, Jitka; Kubátová, Dagmar (Grada, 2015)
Zdraví člověka je v současnosti chápáno jako vyvážený stav tělesné, duševní a sociální pohody. Je ovlivňováno mnoha činiteli a je předpokladem pro aktivní a spokojený život i dobrou pracovní výkonnost. Proto je také výchova ke zdraví jednou z priorit základního vzdělávání a promítá se do celého života školy.
Pedagogika
Keywords: Life Style; hygiena; Education; Primary Prevention; mladiství; zdravé chování; Health Education; Hygiene; Adolescent; zdraví; zdravotní výchova; dítě; Child; výchova a vzdělávání; životní styl; primární prevence; Health Behavior; Health