Dějiny českého a československého práva do roku 1945 - Malý, Karel (Linde, 2003)
Tato vysokoškolská učebnice podává obraz vývoje českého práva a státu od nejstarších počátků do roku 1945. Nová podoba učebnice vychází vstříc nárokům na zvýšení přehlednosti a srozumitelnosti - text je proto doplněn nejen marginálními titulky, usnadňujícími orientaci v textu, ale i početnými ukázkami z pramenů, které se tak stávají součástí výkladu a umožňují čtenáři jeho lepší pochopení. Učebnice přispívá k pochopení základů evropské právní kultury, k níž náš právní řád vždy náležel a jejíž tradice přetrvaly i období nesvobody a totalitních režimů.
Keywords: Česká republika; zákonodárství jako téma; Czech Republic; Czechoslovakia; Legislation as Topic; právo, zákonodárství; Československo