Základní lidská práva a svobody - Wintr, Jan; Antoš, Marek (Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta, 2015)
Ačkoli jsou základní lidská práva (např. právo na život, nedotknutelnost osoby a jejího soukromí, svoboda vlastnická, domovní nebo svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání) velmi stará a často chápaná jako práva přirozená, neuznamená to, že jejich dnešní aplikace nemá co do činění s vysoce aktuálními otázkami, jako jsou třeba migrace, terorismus, sociální vyloučení, nebo rozvoj informační společnosti. Všech těchto témat se tento sborník dotýká.
Sborník ; č. 63
Keywords: lidská práva; právo, zákonodárství; Human Rights; zákonodárství jako téma; Legislation as Topic; právní vědy; Jurisprudence