Rozhovor ve vlaku - Wasserbauer, Miloš; Lokša, Jaroslav; Vávra, Bohumil; Doležel, Miloslav; Holčík, Leopold (Krátký film, 1947)
Dva mladíci si vyprávějí ve vlaku o různých veselých večírcích, na nichž nechybí nikdy alkohol. Spolucestující starší muž se jim představí jako lékař, specializovaný na venerické choroby, a upozorní je na nebezpečí, které plyne z nemírného pití alkoholu... Osvětový snímek Miloše Wasserbauera upozorňoval na nebezpečí alkoholu. (oficiální text distributora)
Keywords: zdravotní výchova; Sexually Transmitted Diseases; pití alkoholu; Alcohol Drinking; Alcoholism; sexuálně přenosné nemoci; alkoholismus