Kaleidoskop vzpomínek na 50 let programu transplantací ledvin v Krči - Viklický, Ondřej (Stanislav Juhaňák - Triton, 2016)
Publikace je svědectvím o půlstoletí fungování úžasného organismu, v němž se snoubí moderní technika a lidský um ve snaze pomáhat potřebným. Laičtí i poučení čtenáři zde mají vzácnou možnost nahlédnout nejenom do profesionálního i lidského zákulisí týmů, které se podílejí na transplantacích, ale podhalit i vnitřní svět pacientů, jimž lékaři, sestry a další personál IKEMu navrátil chuť žít.
Keywords: transplantace ledvin; History of Medicine; History, 21st Century; Česká republika; klinické lékařství; akademie a ústavy; Clinical Medicine; Nephrology; nefrologie; Kidney Transplantation; Academies and Institutes; History, 20th Century; Czech Republic; dějiny 21. století; transplantologie; dějiny lékařství; dějiny 20. století