O duši a sexu : rozhovor s Marií Těthalovou - Těthalová, Marie; Hollý, Martin (Portál, 2016)
Rozhovor s psychiatrem a sexuologem Martinem Hollým nahlíží do systému psychiatrické péče, jeho úskalí a nadcházejících proměn v podobě reformy psychiatrie, překonává mýty o psychických poruchách a představuje možnosti jejich léčení. Zabývá se také sexualitou jako nedílnou součástí života každého člověka, a to jak v jejích obvyklých projevech, tak v případných variantách a poruchách. Cílem rozhovoru je přispět k odtabuizování tématu psychiatrie a duševních poruch, destigmatizace duševně nemocných a otevření prostoru pro dialog mezi laiky a odborníky. Seznamuje také s oborem lékařské sexuologie. MUDr. Martin Hollý, MBA, je psychiatr a sexuolog. Publikoval v monografii a odborných časopisech, přednáší na domácích i zahraničních konferencích. Působí také jako externí lektor poradenských a vzdělávacích firem, specializuje se na trénink komunikace a týmové spolupráce. Mgr. Marie Těthalová vystudovala speciální pedagogiku, pracuje jako šéfredaktorka časopisu Informatorium 3-8 a knižní redaktorka nakladatelství Portál. Za své rozhovory na téma zdravotního postižení obdržela dvě ocenění Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Keywords: sexuologie; lékaři; psychiatrie; dějiny 20. století; Sexuality; Physicians; Psychiatry; History, 20th Century; History, 21st Century; dějiny 21. století; duševně nemocní; sexualita; Persons with Psychiatric Disorders