Etika, legislativa a organizace zdravotnictví ČR - Zlámal, Jaroslav (Computer Media, 2016)
Skripta jsou určena zdrav. oborům, jejichž absolventi získávají kompetence pro práci ve zdrav. zařízeních. Studium těchto skript poskytuje zákl. přehled o důležitých aspektech budoucího začlenění do zdrav. profesí, přehled z oblasti zdrav. práva, znalosti o etice a určitý základ ekonomiky a financování zdravotnictví. Obsah je založený na výběru podstatných údajů, paragrafů a dostupných statistik, vzhledem k tomu, že se jedná o problematiku, která podléhá častým změnám, uvedl autor i známé připravované legislativní a org. změny. Titul představuje základní vodítko pro hlubší a trvalé studium této oblasti společenských věd. Tematické oblasti: Systém péče o zdraví člověka v ČR, zdravotnictví jako součást celkové péče o lidské zdraví, etika a bioetika., zákl. zdrav. legislativa, organizace zdravot.
Keywords: právo, zákonodárství; etika, bioetika, lékařská etika; etika; veřejné zdravotnictví; management péče o pacienta; management, organizace a řízení zdravotnictví; Bioethics; Patient Care Management; veřejné zdravotnické služby; Ethics; Community Health Services; bioetika