Základy buněčné biologie : úvod do molekulární biologie buňky - Alberts, Bruce; Kotyk, Arnošt; Bouzek, Bohumil; Hozák, Pavel (Espero Publishing, 1998)
Uvedená kniha s podtitulem Úvod do molekulární biologie buňky představuje svého druhu ojedinělou publikaci. Především proto, že je jakýmsi mostem mezi velmi podrobnými obsáhlými monografiemi o molekulární buněčné biologii a praktickými potřebami výuky na vysokých a středních školách.
Keywords: biologie; fyziologie buňky; Cell Biology; biologie buňky; Cell Physiological Phenomena; Molecular Biology; cytologie, klinická cytologie; molekulární biologie