Donor-specifické Interferon-gama produkující buňky a predikce rejekce transplantované ledviny - Slavčev, Antonij (2016)
Hodláme studovat klinický význam Interferon-gama produkujících buněk určených metodikou ELISpot s cílem hodnotit riziko vývoje celulární a protilátkami-zprostředkované rejekce po transplantaci a zlepšit tak přežití a dobrou funkci transplantovaných orgánů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: rejekce štěpu; transplantologie; Kidney Transplantation; HLA Antigens; Biostatistics; interferon gama; Interferon-gamma; Immunosuppression Therapy; biostatistika; alergologie a imunologie; imunosupresivní léčba; ELISPOT; transplantace ledvin; Enzyme-Linked Immunospot Assay; HLA antigeny; Graft Rejection