Přírodní látky a jejich biologická aktivita. Svazek 3, Nutraceutika. Sekundární metabolity rostlin - Opletal, Lubomír (Univerzita Karlova v Praze, Nakladatelství Karolinum, 2016)
Sekundární metabolity rostlin jsou látkami v současné době velmi intenzivně studovanými z hlediska potenciálních léčiv a doplňků stravy.
Keywords: potravní doplňky; rostliny; Phytochemicals; sekundární metabolismus; Plants; fytonutrienty; farmacie a farmakologie; Secondary Metabolism; biochemie; Biological Products; biologické přípravky; Dietary Supplements