Souhrnné texty z chemie : pro přípravu k přijímacím zkouškám (přírodovědné obory, lékařství) - Streblová, Eva (Karolinum, 2016)
První díl učebního textu z chemie je určen zahraničním i českým studentům, kteří se připravují na studium lékařství, farmacie, veterinárního lékařství a přírodovědných oborů, kde chemie není hlavním předmětem studia. Kniha shrnuje základní poznatky z obecné, anorganické a organické chemie. Kapitoly jsou doplněny otázkami k opakování učiva a příklady k důkladnému procvičení probrané látky. Počáteční kapitoly jsou přizpůsobeny jazykovým znalostem zahraničních studentů.
Učební texty Univerzity Karlovy
Keywords: chemie, klinická chemie; Chemistry, Inorganic; anorganická chemie; Chemistry, Physical; fyzikální chemie