Dech, hlas a řeč od praxe k teorii a zpět - Hrabalová, Jarmila (Janáčkova akademie múzických umění v Brně, 2016)
Metodika hlasové výchovy propracovaná pro všechny věkové skupiny.Autorka seznamuje čtenáře s fyziologií dechového a hlasového ústrojí, vývojovými etapami rozvoje hlasu a řeči, čímž vytváří průpravu pro využití získaných poznatků v praxi. Publikace obsahuje případové studie a popisy praktických cvičení.
Keywords: lingvistika, lékařská terminologie; Česká republika; Language Development; pedagogika; Voice; Europe; Evropa; Phonetics; Voice Quality; Czech Republic; kvalita hlasu; výchova a vzdělávání; Education; hlas; vývoj řeči; fonetika