Cirkulující a diseminované nádorové buňky v diagnostice a léčbě pokročilých stadií karcinomu ovaria - Bobek, Vladimír; Kološtová, Katarína (2016)
Charakterizace molekulárních změn v populaci cirkulujících nádorových buněk (CTC) v souvislosti s aplikovanou léčbou by měla být konečným cílem navrhovaného výzkumného projektu. Molekulární profilování genové exprese CTC u metastatických pacientek s karcinomem vaječníků, by mohlo být jedním z možných způsobů, jak popsat změny v kancerogenezi v průběhu terapeutického procesu, (tzv. "real-time" nádor biopsie). Identifikace biomarkerů na molekulární úrovni predikujích rezistenci k léčivům by měla přinést nové informace pro individualizaci onkoterapie.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: metastázy nádorů; Medication Adherence; nádorové cirkulující buňky; Women; Carcinogenesis; nádory vaječníků; ženy; Biomarkers, Tumor; Carcinoma; individualizovaná medicína; Neoplasm Metastasis; Gene Expression; nádorové biomarkery; adherence k farmakoterapii; gynekologie a porodnictví; onkologie; exprese genu; Precision Medicine; Ovarian Neoplasms; karcinogeneze; Neoplastic Cells, Circulating; karcinom