Rukověť zubního lékaře : pacient se zdravotním rizikem - Houba, Robert; Zemen, Jiří; Bartáková, Věra (HBT, 2016)
Velký zájem o druhé vydání této publikace svědčí o uvážlivém a odpovědném přístupu k rizikům, která s sebou přináší ošetřování pacientů, trpících závažným celkovým onemocněním. Setkání s takovým pacientem se pravděpodobně nevyhne žádný zubní lékař a počet těch, kteří budou vyhledávat zubní ošetření v problematickém zdravotním stavu, se bude s prodlužováním průměrného věku stále zvyšovat. Je tedy prozíravé, alespoň orientačně se seznámit se zdravotními riziky a možnými komplikacemi, které se mohou při ošetřování nemocných pacientů vyskytnout. Podobný komplexní pohled na zubní ošetření pacientů s komplikujícím zdravotním stavem na našem trhu chybí, proto velmi děkujeme autorům za jejich ochotu vyhovět poptávce a připravit pro vás druhé, výrazně upravené a rozšířené vydání.
Edice zubního lékařství
Keywords: stomatologická péče o chronicky nemocné; Dental Care for Chronically Ill; Health Status; zdravotní stav; Risk; Dentistry; zubní lékařství; riziko