Informace : svobodný přístup k informacím, ochrana osobních údajů ; Informatika : elektronický podpis, elektronické komunikace ; eGovernment : elektronické úkony a konverze dokumentů, informační systémy veřejné správy, kybernetická bezpečnost, základní registry : redakční uzávěrka 1. 10. 2016 (Sagit, 2016)
Publikace obsahuje 29 předpisů v aktuálním znění. Předpisy jsou rozděleny do tří kapitol: Poskytování informací a jejich ochrana (svobodný přístup k informacím, ochrana osobních údajů, ochrana utajovaných skutečností), Informatika (elektronické komunikace, služby vytvářející důvěru) a eGovernment (elektronické úkony a automatická konverze dokumentů, základní registry, informační systémy veřejné správy). Novelizovány mj. byly zákony o svobodném přístupu k informacím, o ochraně utajovaných informací, o informačních systémech veřejné správy, o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, o základních registrech, o elektronických komunikacích - všechny změny textů jsou zvýrazněny tučně. Zařazen byl nový zákon o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce.
ÚZ : úplné znění ; 1152
Keywords: bezpečnost; Information Science; Safety; informační věda; informační systémy; elektronická pošta; Česká republika; Electronic Mail; Public Sector; State Government; informatika; knihovnictví, informační věda a muzeologie; Information Systems; veřejný sektor; státní správa; Informatics; Czech Republic