Čeština nově od A do Ž - Pravdová, Markéta (Lidové noviny, 2016)
Knižní verze úspěšného vzdělávacího kurzu Čeština nově od A do Ž, který vycházel na jaře 2015 v Lidových novinách. V celkem třiceti lekcích, zpracovaných autorským kolektivem Ústavu pro jazyk český AV ČR, se čtenáři mohou seznámit s novými, zajímavými či problematickými jevy v českém jazyce. Kniha nabízí výklady obecných témat v souladu s Akademickou příručkou českého jazyka, odpovědi na časté či pozoruhodné dotazy adresované jazykové poradně, pojednání o nejrůznějších nářečních výrazech a o původu vybraných osobních a zeměpisných jmen a rubriku Čeština v práci, která představuje novinky v aktuální normě pro úpravu písemností. V praktické publikaci nechybějí ani cvičení na probíraná témata.
Keywords: Terminology as Topic; lingvistika, lékařská terminologie; terminologie jako téma; všeobecná příručková díla a encyklopedie