Patogenese hyperdiploidních leukemií - Zuna, Jan (2016)
V rámci předkládaného projektu budeme analysovat buňky hyperdiploidních akutních lymfoblastických leukemií. Získáme data o charakteru genetických a funkčních změn typických pro tento nejčastější podtyp dětských leukemii a o jeho patogenesi. To může vést ke správnější stratifikaci a terapii těchto pacientů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Real-Time Polymerase Chain Reaction; akutní lymfatická leukemie; pediatrie; dítě; průtoková cytometrie; hematologie a transfuzní lékařství; Bone Marrow Examination; molekulární biologie, molekulární medicína; diploidie; Flow Cytometry; vyšetřování kostní dřeně; cytogenetika; chromozomální aberace; Cordocentesis; Diploidy; exprese genu; Precursor Cell Lymphoblastic Leukemia-Lymphoma; hybridizace in situ fluorescenční; transkriptom; Cytogenetics; Child; In Situ Hybridization, Fluorescence; Transcriptome; odběr fetální krve; kvantitativní polymerázová řetězová reakce; Chromosome Aberrations; Gene Expression; onkologie