Kazuistiky z primární pediatrické praxe - Šebková, Alena (Current Media, 2017)
Autoři na konkrétních a velmi zajímavých případech osvětlují problematiku onemocnění dětských pacientů, přičemž zdůrazňují důležitost včasného rozpoznání a zahájení léčby různých chorob. V rámci jednotlivých kazuistik je čtenář obeznámen s anamnézou, provedeným vyšetřením a stanovením diagnózy, součástí sdělení je i patogeneze, diferenciálně-diagnostická rozvaha a je popsán léčebný algoritmus. Čtenář se seznámí s významem prezentované kazuistiky, případně i s dalším osudem pacienta. Sdělení jsou doplněna obrázky, schématy a odkazy na české i zahraniční literární zdroje.
Medicus
Keywords: Pediatrics; pediatrie; dorostové lékařství; Adolescent Medicine; Primary Health Care; primární zdravotní péče