Zvěrolékařský rádce pro chovatele drobného zvířectva - Zavadil, Rostislav; Konrád, Jaroslav (SZN, 1972)
Skupina odborníků vytvořila příručku obsahující potřebné informace o chovu domácích zvířat pro začínající i zkušené chovatele. Práce je rozdělena do kapitol podle jednotlivých druhů chovaných zvířat (pes, kočka, koza a ovce,králík, kožešinová a laboratorní zvířata, drůbež, holub, exotické ptactvo). Autoři uvádějí základní poznatky o anatomii a fyziologii zvířat, plemenitbě, krmení, hygieně chovného zařízení, ochraně před nemocemi, nejčastěji sevyskytujících nemocech apod. Poslední kapitola zahrnuje správní opatření ve veterinární péči o zvířata.
Živočišná výroba
Keywords: veterinární lékařství; Animal Husbandry; hospodářská zvířata; Animals, Domestic; chov zvířat; Veterinary Medicine