Sociální práce : aktuální otázky - Elichová, Markéta (Grada, 2017)
Sociální práce se nezaměřuje pouze na jednotlivce, rodiny, skupiny či komunity, ale ovlivňuje kulturu jako takovou. Na druhou stranu ji lze pochopit právě jen ve vazbě na sociální a kulturní kontext, v němž vznikla. Pokud ona sama nemá o sobě jasno, jsou nasnadě otázky: Jaký dopad to může mít v kontextu kultury? Jaká je role sociálního pracovníka a sociální práce v dnešní společnosti?
Keywords: odborná způsobilost; Social Skills; sociologie; Czech Republic; sociální lékařství; motivace; Motivation; sociální pracovníci; Social Work; sociální práce; Self Concept; Education, Professional; Professional Competence; sebepojetí; vzdělávání odborné; sociální dovednosti; Česká republika; Social Workers