Neviditelní nepřátelé : lékaři a badatelé v boji proti infekčním chorobám - Karger-Decker, Bernt; Wassermannová, Vlasta (Orbis, 1977)
Zajímavé vyprávění zachycuje zápas lékařů a vědců s infekčními chorobami sužujícími lidstvo. Připomíná historický význam Pasteurova objevu mikrobů, líčí boj proti malárii, tyfu a tuberkulóze, vypráví o úspěšném tažení proticholeře a tetanu, o přemožení dětské obrny aj. V závěru uvádí biografický slovníček bojovníků proti infekčním nemocem.
Stopy, fakta, svědectví
Keywords: infekční nemoci; výzkum; Research; věda; lékaři; Science; mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; Communicable Diseases; Microbiology; mikrobiologie; Physicians; infekční lékařství