Etické problémy v onkologii - Opatrná, Marie (Mladá fronta, 2017)
Monografie se zabývá etikou v onkologii a paliativní péči, přístupem k nemocným, sdělováním nepříznivých informací, eutanazií, umíráním a smrtí ap.
Aeskulap
Keywords: filozofie; etika, bioetika, lékařská etika; Complementary Therapies; Physician-Patient Relations; Truth Disclosure; Palliative Care; Cancer Pain; nádorová bolest; lékařská etika; péče o umírající; pastorační péče; eutanazie; Philosophy; Ethics, Medical; onkologie; sdělení pravdy; vztahy mezi lékařem a pacientem; Neoplasms; Euthanasia; paliativní péče; Terminal Care; nádory; Pastoral Care; komplementární terapie