Orálna hygiena. 5. časť, Manažment vyšetrenia a dokumentácie v dentálnom tíme - Kovaľová, Eva; Novák, Bohuslav (Akcent print, 2013)
Dokumentácia je základom pre: dôsledný plán prevencie a liečby, kvalitnú prevenciu a liečbu, kontrolu dodržovania preventívnych opatrení, komunikáciu s pacientom, ochranu ošetrujúceho, pri sťažnosti pacienta (z forenzného hľadiska), kontrolu výkonov poisťovňou, VÚC, a predovšetkým pre kontrolu výsledkov vlastnej práce, práce dentálného hygienika a ďalších členov dentálneho tímu. (Zadní strana knihy. Kráceno)
Keywords: Dental Prophylaxis; hygiena; stomatologická péče; Dental Care; zubní prevence; Documentation; Oral Hygiene; zubní lékařství; Preventive Dentistry; orální hygiena; preventivní zubní lékařství; dokumentace