Proceedings of the 2nd International Symposium on Nuclear Medicine, Karlovy Vary (Carlsbad), Czechoslovakia, May 11-14, 1971 : Brain Scintigraphy, Cerebral Blood Flow, Reduction of Radiation Exposure - Měšťan, Jan; Andrysek, Oskar (Univerzita Karlova, 1973)
Příspěvky, spadající do různých oborů lékařství, v nichž se používá metod jaderné fyziky, lze rozdělit na mozkovou scintilografii, výzkum cerebrálního krevního toku a redukce radiační expozice. Obsahem přednášek jsou např. aplikace nukleárně medicínských metod při klinickém vyšetřování mozkových nádorů, a to i po operativním zásahu a s použitím scintilačních zkoušek a elektroencefalografických vyšetřování. Výzkumy byly prováděny i pomocí transuranů a lékařského cyklotronu.
Keywords: radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody