Medical English 2. Medicine and health care - Holá, Alena (Univerzita Karlova, Nakladatelství Karolinum, 2017)
Druhý díl rozšířeného a doplněného vydání učebnice Medical English: Medicine and Health Care je primárně zpracován pro volitelný předmět Angličtina pro lékařskou praxi a zaměřuje se na obecnější lékařská témata (nemocnice, lékařské vyšetření, bolest, léky a drogy, výživa, infekční/neinfekční choroby, první pomoc apod.). Prioritou učebnice je seznámit studenty s běžně používanou lékařskou angličtinou i s některými hovorovými výrazy. Texty jednotlivých celků jsou doplněny lexikálními cvičeními včetně popisu obrázků. Pozornost je věnována i gramatice a jejímu začlenění do odborného kontextu. K rozšíření a prohloubení znalostí slouží studentům doplňkový materiál. Na konci učebnice je zařazen přehled eponymních názvů, lékařských zkratek a anglicko-český slovník
Keywords: lingvistika, lékařská terminologie; lingvistika; terminologie jako téma; Medicine; Terminology as Topic; Linguistics; lékařství